top of page
Search
  • Writer's pictureAn-Magritt Lindtner

Sogn Jord- og Hagebruksskole (SJH) på blåtur


Værmeldingene var i overkant voldsomme i dagene før vi ventet storinnrykk fra SJH. Storm og regn.... Vi vurderte alternativer; Skal vi avlyse? Må vi omorganisere? Hvordan skal vi gjøre det? Stadig måtte vi inn på nettsiden til Yr for å se utviklingen an. Og heldigvis - meldingene ble stadig bedre. Til slutt, utpå ettermiddagen, var prognosene såpass gode at vi turde å satse på å holde arrangementet slik vi først hadde planlagt.

Vi begynte slik vi pleier, med samling under grindbygget. Her ble bakgrunnen for opprettingen av Skaldegard kort fortalt, prosessen frem til start, og litt om hva den kulturhistoriske formidlingen inneholder. Og til alt overmål tittet solen frem et lite øyeblikk!

Så vandret vi i samlet flokk inn i Låni, hvor vi på forhånd hadde dekket på og gjort klar maten, som SJH selv hadde laget: meget velsmakende og vakre(!) salater og fabelaktig god spekemat og flatbrød. Med andre ord klassisk og tradisjonsrik sommermat.

Historien om ringspennen ble formidlet underveis og takk-for-maten-tale ble holdt.

Etter maten hadde vi pause, bl.a. for å rigge om lokalene. Da var det anledning til å ta en runde i tunet, og få historier om de ulike uthusene; hva de opprinnelig ble brukt til, hva vi har gjort av oppgraderinger og hvilke historier som formidles til besøkende i dag. Del to av arrangementet var en halvtime med historiefortelling. Nå var alle samlet inne i "scenerommet" for å få presentert litt om bakgrunnen for huldrehistorier samt Skaldefruas selvopplevde drama om "Dyras kamp for tilværelsen i Nigarden". Ingen spøk å komme som byfrue ut på landet og tro at det er en enkel sak å bedrive bondegård!

Det var en sann glede å ha denne gjengen på besøk. Måtte de komme tilbake ved seinere anledninger også - vi tar med glede imot!


38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page