top of page
Search
  • Skaldefrua

Fredlaus under Blåskavlen


Å gå og vente. Glede seg. Forberede seg. Se frem til det som skal skje. Slik var uken da boksleppet skulle finne sted på Skaldegard. Mange små detaljer måtte ordnes for at arrangementet skulle bli perfekt. Og det var moro å se hvordan lokalet og innredningen trådte frem etterhvert som detaljene falt på plass. (Mindre festlig var det å oppdage at musene hadde mesket seg med isolasjonsgummien på baksiden av vårt flunkende nye kjøleskap. Forb... små krek...). Lyssetting, møbler, de gamle heklede lappeteppene, blomstervasene og stearinlysene - alt bidrar til å skape god stemning for de inviterte. Ja, og ikke minst varmen er viktig. To dager i forveien måtte ovnene settes på. Og samme dag skulle de hjemmebakte lefsene opp av fryseren og få deilig smørkrem på. Hvor mange lefser trenger vi? Er folk interessert i noe slikt på et bokslepp? Hvor mye kaffe, mon tro? Mange ubesvarte spørsmål, men det er en del av spenningen! Og hvordan vil teknikken fungere? Vil betalingsløsningene fungere? Har vi nok vekslepenger? Hvordan virker egentlig VippsGo-appen? Det skulle vise seg at bekymringene var unødvendige. Alt fungerte! Ja, vi kunne faktisk ha tatt opp enda flere lefser fra fryseren, skulle det vise seg. Så nå vet vi det.

Og forfatteren sjøl, Haakon Skjerdal, kom til avtalt tid, opplagt og blid, og hadde med seg bøker og "stand" og bilder og pc, samt et par hjelpere fra familien. Endelig skulle Fredlaus under Blåskavlen presenteres for allmenheten!

Like før 19.30 toget nesten femti mennesker inn i Låni - blide og forventningsfulle; hvordan ser det ut her? Hva får vi høre?

Husbonden var konferansier for anledningen. Og fordi mange av gjestene var nye, fortalte han litt om bakgrunnen til navnet Skaldegard og om prosessen rundt restaureringen av Låni. Deretter introduserte han forfatteren Haakon Skjerdal og bokprosjektet, før han overlot ordet til intervjuer Johs. B. Thue og forfatteren selv. Publikum var svært lydhøre. Her var endel kjent og kjært og mye nytt å lære!

Det er nesten unødvendig å skrive det. Arrangementet var svært vellykket! Samtalen fløt lett og ledig, en sving innom det ene og en ny sving innom det andre. Det var nesten synd å gi seg, vi ville høre mer! Men det er visst da det er best å avslutte. Mens en er på topp...:)

Skaldefrua og husbonden vil få takke både forfatter, intervjuer, medarrangør Nynorske Litteraturdagar, og ikke minst publikum for fremmøte. Slike arrangement vil vi ha flere av på Skaldegard!


78 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page