top of page
Search
  • Writer's pictureAn-Magritt Lindtner

En draumekveld med draumedamer i Skaldegard


Fredag 29.september stod vi klar til å ta i mot 26 feiende, flotte Draumedamer fra Aurland og omegn (Flåm, Undredal og Sogndal!). Grindbygget stod ferdigpyntet og velkomstdrikken var klargjort. Tepper og saueskinn var lagt frem, varmelamper og lykter var tent - det blåste friskt fra sørøst denne tidlige kvelden. Og for en gjeng glade, nysgjerrige og positive damer - en drøm å ta i mot! Godt plassert med velkomstdrikken i hånden var det bare å ta dem med på drømmen min; Hvordan og hvorhen startet det, hvordan utviklet prosessen seg, hvilke hendelser bidro til å videreutvikle drømmen, hvilken drahjelp har jeg fått, hvordan ser produktet ut i dag? Og så en liten smakebit på guidingen jeg tilbyr gjestene: danningen av fjord og fjell! Når skjedde det, og hva var det egentlig som skjedde???

Deretter en rundtur i tunet, med raske stopp innom Bui og Eldhuset - hvordan ser de ut innvendig, hva ble de brukt til i gamle dager?

Og så ned i en festpyntet Låni - lys og blomster på bordene, godt og varmt i rommet, deilig bakgrunnsmusikk, og duftende mat på "høvelbenken" - buffetbordet for anledningen. Skravla gikk på både Skaldefrue og gjester - god stemning, med andre ord. Og så hadde Frua en ekstrahistorie på lager denne kvelden, for akkurat denne dagen kom ringspennen henne i hende!!! En "baby" hun hadde ventet på i 9 måneder, fra første spede henvendelse ble gjort, til ferdig produkt lå i hånden - se også tidligere blogginnlegg om ringspennen:) Historien er interessant på mange vis - og vil selvsagt inngå i guidingen generelt.

Ringspenne kommet i hende!

Vel, etter inntak av mat og drikke, kaffe og

kake, begynte underholdningsdelen av programmet. Først en liten allsang, sunget i kanon - og her var det mange sangglade folk - moro!

Deretter tre ulike eventyr/historier med ulike budskap, servert på rappen - moro det også!

Dette var såpass festlig at det frister til gjentagelse. Hurra for Aurlandske Draumedamer!


124 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page