top of page
Search
  • Skaldefrua

Mange store og noen små på feiring


Å få bidra til å sette en ekstra spiss på 70-årsdagen til min mor, var en sann glede! Med god hjelp fra små og store stod vi godt forberedte og klare til å ta i mot 30 gjester, fra fjern og nær. At det var jubilanten selv som ønsket å bruke Skaldegard til å traktere og underholde gjestene første del av dagen, gjorde meg glad og stolt. Samtidig var det ikke uventet, all den tid jubilanten selv har bidratt inn med tid, krefter, hender og engasjement i bøtter og spann (for at Skaldegard og Nigarden skulle bli så flott som vi bare kunne drømme om) og som hun derfor gjerne ville vise frem til de som ennå ikke hadde vært her. Vel, nok skryt. Og selvskryt (selv om det kommer fra hjertet...)

Altså; spente ventet vi på bilene som skulle frakte gjestene opp hit. Og latter og klemmer satt løst da de veltet ut for å hilse på jubilanten og ta stedet i nærmere øyesyn. Deretter litt knipsing av utsikt og hverandre, før vi i samlet flokk ruslet opp til grindbygget, der jubilanten skulle ta imot gjestene på takknemlig og høytidelig vis. Det ble ikke mer enn den første setningen, omtrent slik: "jeg vil gjerne få ønske velkommen og takke så varmt for at så mange av mine gode venner og nære familie tok turen....osv" Og der var det stopp. Følelser og takknemlighet ble for overveldende for en stakkars (og lykkelig) jubilant, og dermed forsvant stemmen i følelsenes vold. Skaldefrua måtte overta i full fart, og gjestene fikk en gjennomgang av prosessen med rehabiliteringen av gården generelt, og med etableringen av Skaldegard. Deretter gikk vi rundt i tunet og viste frem de gamle uthusene, og fortalte historier tilknyttet disse. Etter en drøy time samlet vi oss i Låni for å spise lunsj - rundstykker fra Mariannes Bakeri og Kafé, og lefser fra Nordfjord.

Da gjestene var "mette og gode" gikk vi over til den mer kulturelle delen av omvisningen; sang, taler og eventyr. Kjempestemning! Moro!

Og aller sist kunne de som ville det, ta turen til heimestølen på Leim, for å oppleve litt av det dramatiske landskapet vi har her inne. Samt benytte anledningen til å hilse på de kjekke budeiene og kjøpe med seg litt geitost fra Skjerdal Stølsysteri og kafé!


77 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page